0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
  1. Кнопка
  2. Блог
  3. Як обрати духову шафу

Як обрати духову шафу

10:19 04 червня 2020
Як обрати духову шафу

Духова шафа - незамінний помічник на сучасній кухні. Максимум зручності, мінімум зайвих зусиль і ваші кулінарні шедеври смакує вся родина.

Різноманітність типів, марок і моделей сучасних духових шаф надає користувачеві широкі можливості для вибору найкращої техніки.

Поради та рекомендації щодо вибору духової шафи:

Тип підключення:

Залежно від типу підключення, вбудовані духовки можуть бути газовими або електричними.

Електрична духовка здатна виконувати більше функцій, ніж газова, вона екологічна і не потребує потужної системі вентиляції. При цьому у неї значне споживання електроенергії і навантаження на мережу, що потрібно враховувати, якщо в будинку слабка проводка.

Газова підходить для квартир, де присутнє газопостачання. Пальникі знаходяться в нижній частині духової шафи. За рахунок цього нагрівання страв відбувається знизу, одже досягти рівномірного запікання страви не так-то й просто. Сучасні агрегати мають додаткову систему газ-контролю, що перешкоджає витоку газу при згасанні полум'я.

Однак слід зазначити і те, що ті сучасні виробники, які продовжують виробляти газові духовки, все більше уваги приділяють електричним духовим шафам, які мають більше функцій і більш точно і ефективно працюють.

Типи духовок по розташуванню:

Виходячи з розташування, духові шафи бувають двох типів: окремостоячі і вбудовані. Автономна техніка встановлюється в будь-якому зручному місці на кухні, переважно на підлозі, вбудована - в спеціально передбачену нішу кухонних меблів.

Габарити та обсяг духовок:

Що стосується розмірів і обсягу духових шаф, то вони можуть бути трьох видів: повнорозмірними, вузькими і широкими. Перший вид має стандартну ширину - 60 см і приблизно таку ж глибину і висоту (± 5 см). Вузькі, як правило, купуються для маленьких кухонних приміщень. Їх ширина становить 45 см, глибина і висота - така ж, як і в повнорозмірному обладнанні. Широкі пристрої (90 см) призначені для габаритних кухонь.

Стандартні духовки мають обсяг 60-70 літрів, чого цілком достатньо для приготування самих різних за розміром страв. Вузькі агрегати мають місткістю 35-45 літрів, широкі - до 85 літрів.

Потужність

Може досягати 4 кВт. З одного боку, висока потужність сприяє швидкому нагріву, з іншого, потрібна повна впевненість в надійності електропроводки. Оптимальний варіант - духові шафи з поліпшеною енергоефективністю (клас А або вище). Вони зберігають максимальну функціональність при відносно невисокому споживанні енергії.

Щоб правильно вибрати, враховуйте три аспекти:

  • від потужності буде залежати наскільки складні страви і як швидко ви зможете готувати;
  • скільки доведеться платити за електроенергію;
  • чи витримає ваша електропроводка духовку в сумі з іншими домашніми електроприладами.

Види управління духовими шафами:

  • Сенсорне – дозволяє встановити параметри за допомогою сенсорного дисплея.
  • Механічне – виділяється стійкістю до перепадів, стрибків напруги, легкістю в експлуатації, надійністю.
  • Електронне керування духовкою – відрізняється різноманітністю режимів, функцій, можливістю точної установки температури, часу.

Що стосується програм приготування, то їх існує 2 різновиди: автоматична, призначена для користувача. Перша спрощує приготування популярних страв: самостійно встановлює параметри. Друга вимагає самостійної установки послідовності режимів, час дії. Зате результат можна легко зберігати в пам'яті пристрою духової шафи, швидко активувати.

Способи очищення

  • Ручний – підходить для пристроїв з емаллю. Миючий засіб наноситься на губку, ганчірку, очищається забруднена від жиру поверхню.
  • Каталітичний – має на увазі використання спеціальних пластин, які руйнують забруднення при впливі температури.
  • Паровий – найбільш поширений і зручний спосіб очищення. Варто лише натиснути необхідну кнопку, і духовка сама видалить високою концентрацією пара свіжі забруднення.
  • Піролітичний – використовується у моделях преміум-класу. При його активації духова шафа розігрівається до 500 ° С, при такій високій температурі жир просто згоряє. Після самоочищення досить протерти стінки духовки вологою ганчіркою або губкою. Такий метод сприяє додаткової витрати електроенергії, а духовки, в яких він реалізований, найдорожчі.

Додаткові функції духовок

Готування на пару

У деяких сучасних моделей духовок є режим парообработкі. У більшості випадків це не приготування на пару, а саме симбіоз парової і теплової обробки продуктів.

СВЧ-модуль

Електрична духова шафа може бути укомплектований вбудованим СВЧ-модулем. В результаті ви отримуєте два прилади в одному, який можна використовувати і як духовку, і як мікрохвильовку.

Вертел

Дозволяє готувати м'ясо без необхідності раз у раз перевертати його і видаляти надлишки жиру. Жир буде стікати при обертанні вертіла, і блюдо буде обсмажувати з усіх боків.

Захист від дітей

Якщо у вашому будинку живуть малюки, обов'язково переконайтеся, що обрана духовка має функцію блокування кнопок і дверцят.

Освітлення

Функція підсвічування зустрічається чи не в кожній сучасній духовці. Вона може бути одинарної і подвійною, відповідно за кількістю встановлених лампочок всередині духової шафи.

Якого виробника вибрати?

Популярні виробники, які випускають духові шафи - Gorenje, Bosch, Siemens, Electrolux, Beko, Ventolux, Eleyus, Gefest, Hansa, Indesit широко представлені на ринку в Україні.

В питанні, який бренд обрати - швидше особиста перевага. Вибирайте за обсягом, потужністю, покриттю, режимами роботи і додатковими функцій, які на вашу думку будуть необхідними.

І нехай у вашому домі завжди пахне смачною їжею з духовки!

Обрати якісну духову шафу можна тут.

Схожі новини