0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
  1. Кнопка
  2. Блог
  3. Як обрати кондиціонер

Як обрати кондиціонер

16:54 26 травня 2021
Як обрати кондиціонер

Спліт-системи є найбільш поширеним типом кондиціонерів. Вони складаються з двох блоків - зовнішнього і внутрішнього, з'єднаних між собою мідними трубами і електричним кабелем. По трубах циркулює хладогент – фреон.

Спліт-системи бувають різних типів і відрізняються один від одного конструкцією внутрішнього блоку.

Інверторна спліт система. Це окремий тип кондиціонерів з частотно-керованим двигуном компресора. Інвертор перетворює змінний струм в постійний і назад. У процесі другого перетворення змінюється швидкість двигуна. Це дозволяє регулювати потужність охолодження і Теплопостачання. На відміну від всіх інших типів кондиціонерів, інверторний працює постійно. Спочатку на повній потужності для досягнення заданої температури, а потім на низькій, для її підтримки. При цьому витрата електроенергії на 20-50% нижче, ніж в простих системах охолодження. Плюс до всього скорочується знос компресора, і знижується рівень шуму.
Найпоширеніший і найбільш доступний за ціною тип спліт-систем - настінний кондиціонер. Внутрішній блок в такій системі зазвичай встановлюють у верхній частині стіни, недалеко від вікна, а зовнішній - під вікном.

Переваги такої спліт-системи у тому, що її можна встановити в будь-якому невеликому приміщенні - в квартирі, офісі або магазині. Потужності цих систем дозволяють охолоджувати від 15 до 100 м2. Тож в будинках і квартирах найчастіше застосовується саме ця система.

До групи моноблочних кондиціонерів входять два типи пристроїв: віконні і мобільні кондиціонери.

Наступним важливим показником при виборі кондиціонера є потужність. Це може бути потужність охолодження і потужність обігріву.

Потужність

Потужність охолодження - вибирати кондиціонер за цим параметром слід, знаючи площу приміщення, де апарат буде працювати. Для охолодження площі 10 м2 з висотою стель від 2.8 до 3 м потрібно приблизно 1 кВт потужності охолодження.
Обов'язково слід враховувати товщину стін і перекриттів, ступінь скління, теплопритоки від діючих механізмів і присутніх людей, географічне розташування приміщення. Всі ці фактори можуть збільшити потужність пристрою на 15-20%.

Запас потужності необхідний і в зв'язку з недобросовісністю деяких виробників, які вказують підвищені показники для своєї продукції.

Потужність обігріву - зазвичай в 3-4 рази більше споживаної потужності. Для приміщення з площею 20 м2 потужність обігріву повинна становити від 1400 до 2100 Вт.

У інверторних кондиціонерів вказується діапазон потужності, в якому працює пристрій. Чим ширше діапазон, тим точніше кондиціонер може підтримувати необхідну температуру.

Кондиціонер відноситься до приладів, розрахованим на багаторічну роботу (ресурс 7-12 років). За цей час кількість людей або побутової техніки може збільшитися. Тому бажано вибирати пристрій з запасом потужності охолодження на 15%.

Продуктивність

Цей параметр показує обсяг повітря, який обробляє кондиціонер за одиницю часу. Вимірюється в кубічних метрах на годину (м3 / год). Визначається швидкістю вентилятора (в різних моделях передбачаються 3-5 фіксованих швидкостей без урахування автоматичного режиму). Чим вища продуктивність, тим краще пристрій підійде для роботи в просторих приміщеннях.

Управління

Переважна більшість моделей допускають більш точну настройку, що включає точну установку температури, таймер, кілька режимів потужності і т. П. Практично всі «серйозні» моделі укомплектовуються пультом дистанційного керування. На наш погляд, в даному випадку економити не варто: краще придбати прилад, що дозволяє максимально точно налаштувати потрібний режим, ніж експериментувати з кондиціонерами, здатними працювати лише в декількох режимах, які можуть і не підійти для кліматичних умов приміщення.

Наявність дисплея на внутрішньому блоці кондиціонера дозволяє дізнатися поточну інформацію про температуру, вологість, обраному режимі і т. П. Нерідкі випадки, коли дисплей є і на пульті дистанційного керування - і це, безсумнівно, дуже зручно.

Додаткові функції

У кондиціонера може бути чимало додаткових функцій і можливостей, що спрощують експлуатацію приладу та підвищують комфорт використання.

Автоматична підтримка температури.

Підтримує задану температуру, перемикаючись при необхідності з одного режиму в інший (охолодження, обігрів, вентиляція) або змінюючи швидкість обертання вентилятора і напрям повітряного потоку.

Автоперезапуск. Функція автоматичного перезапуску дозволить приладу автоматично повернутися в колишній режим роботи після збою живлення або кінця циклу роботи.

Датчик руху. Датчик руху дозволяє автоматично переводити прилад в енергозберігаючий режим при відсутності руху в приміщенні.

Очищення повітря. У стандартному кондиціонері можна зустріти протипилові та фотокаталітичні повітряні фільтри. Крім них деякі моделі оснащуються додатковими фільтрами, розрахованими на знищення бактерій і алергенної пилку.

Регулювання напрямку повітряного потоку. Моделі з такою можливістю оснащені спеціальними напрямними, що повертаються в різні сторони, що дозволяє направити потік повітря в потрібну сторону.

Приплив свіжого повітря і зволоження повітря. У кондиціонерах з такою функціональністю зовнішній блок приладу забирає повітря з вулиці, очищає його і накопичує вологу. А в будинок поставляє свіже повітря в необхідному обсязі. Крім цього, повітря зволожується до найбільш комфортного рівня 40-60%.

Підтримка Wi-Fi. Дозволяє дистанційно керувати кондиціонером зі смартфона.

Кілька порад щодо вибору кондиціонера:

При покупці кондиціонера не вибирайте модель з недостатньою потужністю для приміщення, де він буде встановлений.

Можна заощадити в ціні на меншій кількості опцій в кондиціонері. Вибирайте модель тільки з тими функціями, якими ви будите користуватися.

Також заощадити можна на моделях які підпадають під розпродаж або акцію в магазині.

При установці кондиціонера вибирайте кваліфікованих монтажників, неправильна установка може привести прилад до швидкої поломки.

При придбанні кондиціонера краще вибирати перевірені бренди Bosch, Electrolux, Cooper&Hunter, Zanussi, LG, Gorenje, Samsung, Whirlpool.

Непогане співвідношення ціна / якість мають пристрої: NeoClima, Artel, Ardesto, Saturn.

Слід зазначити, що майже кожен бренд має бюджетні моделі.

Перш ніж зробити вибір, порівняйте технічні характеристики вподобаних моделей. Не женіться за дешевизною. Якісний товар + професійна установка - це гарантія вашого домашнього комфорту на довгі роки.

Тим паче ви можете оформити безвідсоткову розстрочку, та не витрачати одразу велику суму з бюджету родини.

Інтернет – магазин Кнопка пропонує якісні та надійні кондиціонери за оптимальною ціною.

Схожі новини