0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
Фільтрація товарів
Наявність
  1. В наявності
Ціна, грн:

Чайник для заварювання напоїв

Френч-прес– зручний пристрій, що зекономить ваш час, місце вдома чи в дорожній сумці. Забезпечить найсмачнішим напоєм, немов з кав’ярні.

Що таке френч-прес і чим корисний

Френч-прес– пристрій для заварювання чаю та кави. Готують напої за методом настоювання та віджимання.

Розмішувати чай у незручній чашці – процес тривалий та нудний. Якщо дратує листя в кружці, або ж не хочете готувати каву в турці – френч-прес саме для вас. Прилад заощадить ваш час, бо заварює швидко. Апарат робить насиченими смак та аромат улюблених гарячих напоїв.

Приємний бонус – можна регулювати щабель насиченості кофеїну. Для деяких людей це важливо, тому що впливає на смак.

Цікаво: у Європі френч-прес в більшості використовують для заварювання кави, в Україні ж – чаю.

Історія

Пристрій винайшов італійський дизайнер Антоніо Калімані у 1929 році. Після Другої світової війни з’явився в Європі. Мати такий апарат у ті часи – ознака багатства. Власник френч-пресу – справжній поціновувач аромату, тому що цей пристрій коштував чимало грошей.

У кінці 50-х років 20 століття Фалеріо Бондані трохи змінив френч-прес і запатентував свою версію. Почав масове виробництво на французькому заводі, де робили кларнети. Тому назва має слово «френч».

Побудова

Френч-прес – це циліндр з невеликим носиком, підставка, кришка з отвором для палиці, до якої прикріплене сито.

Інградієнти заварюються в склянці. Потім через носик виливаємо готові каву чи чай в посудину. Посудина знаходиться в підставці з вушком, щоб захистити пальці від гарячого.

У центрі склянки є поршень, що є серцевиною преса. До нього кріпиться сито, яке не пропускає зайвого. Сітка призначена для вдавлювання. Таким чином вона вичавлює вітаміни. Зварений напій після фільтрації виходить не такий густий, порівняно з туркою.

Найзручніший френч-прес той, у якого:

  1. Всі елементи приладу щільно прилягають один до одного.
  2. Колба виготовлена з термостійкого скла.
  3. Кришка з поршнем зроблені з нержавіючої сталі або ударостійкого пластику.
  4. Кришка і ручка мають накладку з низькою теплопровідністю.
  5. Легко чистити, що зекономить ваш час.
  6. Компактний, тому корисний у поїздці. Частіше продають колби, які вміщують близько 300 мл, а отже, френч-прес займає небагато місця.
  7. Невисока вартість.
  8. Можна самому регулювати міцність напою.
  9. Напій виходить менш густим
  10. Оскільки може складатися з скла, пластику, металу – довговічний.
  11. Можна розбити скло.
  12. Біля себе потрібно мати пристрій, який нагріває воду.

Переваги

Недоліки

Як приготувати чай

Вважається, що френч-прес придумали, щоб заварювати каву. Але в ньому також зручно робити чай.

Ось алгоритм:

  1. Засипаємо розсипний чай в колбу. 1-2 чайні ложки чаю (дивлячись на величину листя) на 200 мл води.
  2. Щоб чай мав менше гіркоти, але був ароматним, заливаємо водою, коли вона починає закипати.
  3. Накриваємо колбу кришкою на 2-3 хвилини.
  4. Опускаємо поршень.
  5. Готовий чай переливаємо в чашку.

Як приготувати каву

Щоб приготувати смачну й ароматну каву потрібно:

  1. Закип’ятити воду.
  2. Після того, як вода закипіла, потрібно помолоти кавові зерна. Вони не будуть лежати на свіжому повітрі довго, тому не втратять своїх властивостей.
  3. Покласти 1 ч. л. на чашку води.
  4. Перемелені зерна засипати в колбу та налити води.
  5. Накрити кришкою і чекати 2-5 хвилин.
  6. Непоспішаючи опустити поршень на дно.
  7. Налити напій в чашку.

Френч-прес – ваш помічник удома та в дорозі. Заварити найсмачніший зелений чай чи ароматне капучино можна в себе на кухні. Пристрій мобільний, зручний та зекономить вам багато часу.

Насолоджуйтеся улюбленими напоями!