0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
  1. Кнопка
  2. Каталог
  3. Посуд
  4. Гейзерні кавоварки, турки
Фільтрація товарів
Наявність
  1. В наявності
Ціна, грн:

Насолодитись смачною натуральною кавою можна не тільки в кафе, але й вдома. І для цього є безліч «помічників», серед яких важливе місце займає гейзерна кавоварка на будь-який гаманець. Принцип її роботи дуже простий – гаряча вода, під дією пару, з нижнього відділу піднімається догори та з'єднується з молотою, натуральною кавою. Це дещо схоже з роботою справжнього гейзера – звідси й назва.

Але перед кавоманами виникає питання, що краще обрати – турку чи гейзерну кавоварку. І ми можемо впевнено відповісти – кожен з цих варіантів ідеально підходить, питання тільки у ваших вподобаннях. Адже саме такий посуд «втримує» насичений та унікальний смак кави, яка, до слова, буде досить міцною після приготування. І, якщо плануєте купити гейзерну кавоварку вам варто пам’ятати – вона «готує» 1-2 порції кави за один раз.

Гейзерні кавоварки та їх види

Сьогодні вибір гейзерних кавоварок просто вражає – з таймером, з екраном, з можливістю встановлення певної температури та багато іншого. Сучасні виробники постійно оновлюють модельний ряд, відповідно до нових можливостей та побажань клієнтів. Але головним критерієм при виборі залишається тип роботи – це буде «електрика» чи гейзерна кавоварка на газу.

Не менш важливим є й матеріал: нержавійка, алюміній, кераміка й тощо. І кожен з них має свої плюси та мінуси.

А розмір та дизайн вже залежить від самих виробників, серед яких лідерами на ринку є:

При виборі своєї моделі врахуйте всі ці параметри та розмір кавоварки.

Секрети догляду та використання

Важливо не перегріти чи пересмажити каву, а це дуже легко зробити, якщо не правильно підібрати температуру чи не слідкувати за вогнем. Щоб кава була ароматною, п’янкою та мала насичений смак – підійде маленька конфорка та середня температура.

А якщо ви вже приготували каву, але її треба швиденько підігріти – оберіть на плиті максимальний підігрів і за декілька секунд перемкніть на найменший.

Для гейзерної кавоварки будь-якого типу існують однакові правила використання – варто зменшити вогонь чи забрати кавоварку ще до того, як вода почне підходити до верху. Також не варто чекати поки вона почне «випускати на волю» багато пару та бульбашок – це погано впливає на смак кави.

Ми знаємо таємницю приготування ще більш смачної та ароматної кави. Поділитись? Все просто, варто просто трішки «втрамбувати» ложкою свіжозмелену каву. І обов’язково додати достатню кількість води – на рівні чи вище аварійного клапана.

Щоб ваша кавоварка гейзерного типу не втратила привабливого вигляду, радимо правильно чистити її після кожного приготування кави. Але вона вам точно не «подякує», якщо ви використовуватимете хімікати чи абразивні матеріали – такий посуд легко миється під протічною водою чи у посудомийній машині.

При правильному догляді кавоварка не принесе жодних проблем та не потребуватиме заміни деталей, окрім гумової накладки на фільтрах (з часом вона може пропускати пар).

Обираємо ідеальний варіант посуду

Перш за все – прочитайте в Інтернеті відгуки тих, хто вже користується такими кавоварками. Це дозволить вам скласти повну картину та обрати кращий варіант саме для себе – з урахуванням розміру, типу та способу роботи.

Для початку оберіть, що саме ви шукаєте – електроприлад, чи посуд, яким можна користуватись на газовій плиті. Не менш важливим є матеріал, з якого виготовлена кавоварка. Хорошим варіантом є гейзерні кавоварки із нержавійки. Вони є більш зручними в користуванні, ніж турки нержавіючі. А от дизайн відіграє не таку важливу роль.

Сьогодні виробники створюють не тільки класичні гейзерні кавоварки, але й нові моделі, в яких, окрім натуральної кави, можна готувати ще й капучино. Але слід пам’ятати, що любителям інших видів кави, як от еспресо, така кавоварка не підійде. все ж її головна «робота» - приготування декількох порцій класичної натуральної кави.