0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
  1. Кнопка
  2. Блог
  3. Підбірка рецептів пасок до Великодня

Підбірка рецептів пасок до Великодня

10:20 04 червня 2020
Підбірка рецептів пасок до Великодня

Великдень не за горами, а значить, пора готуватися до святкування!

Великодні частування - улюблені ласощі і дорослих, і дітей.

Смачна і пишна паска - головне блюдо Пасхи, тому, щоб ви змогли здивувати своїх рідних смачною здобою - ділимося з вами цікавими рецептами.

Паска за класичним рецептом

Інгредієнти для тіста:

  • молоко – 500 мл;
  • сухі дріжджі – 11 г (або звичайні – 50-60 г);
  • борошно – 1-1,3 кг;
  • яйця – 6 шт;
  • вершкове масло або маргарин – 200 г;
  • цукор – 250-300 г;
  • роздинки – 300 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • дрібка солі.

Для глазурі:

  • 2 білки;
  • 100 г цукру.

Готуємо тісто для паски

1) Підігрійте молоко. У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте 500 г борошна, добре розмішайте. Покладіть у тепле місце і накрийте рушником. Зачекайте близько 20 хвилин, щоб опара збільшилася вдвічі.

2) Відділіть білки від жовтків. Жовтки розітріть із цукром і ванільним цукром. Білки збийте з дрібкою солі в піну.

3) В опару додайте жовтки, перемішайте. Далі додайте розм’якшене масло, перемішайте, далі – білки, перемішайте.

4) Додайте решту борошна, замісіть тісто. Воно не повинно бути крутим і прилипати до рук. Знову поставте тісто в тепле місце. Дайте йому добре піднятися (зачекайте 50-60 хвилин).

5) Родзинки замочіть в теплій воді на 10-15 хвилин, воду злийте. Додайте родзинки в тісто, перемішайте і знову поставте в тепле місце, щоб воно добре піднялося.

6) Змастіть форму маслом, викладіть тісто на 1/3 висоти форми. Накрийте плівкою або рушником. Дайте тісту ще раз піднятися вже у формі.

7) Поставте форму з тістом в розігріту до 100 градусів духовку, випікайте 10 хвилин.

8) Потім підніміть температуру до 180 градусів, випікайте до готовності (25-35 хвилин).

Як приготувати глазур

Збийте білки з дрібкою солі в піну. Додайте цукор, збивайте до стійкої піни. Готові гарячі паски змастіть глазур’ю. За бажанням можете прикрасити кондитерською посипкою або цукатами.

Сирна паска з п'яною вишнею

Інгредієнти:

  • цукати з вишні - 120 г;
  • бренді - 3 ст.л;
  • борошно - 330 г;
  • сухі активні дріжджі - 7 г (або 25 г свіжих);
  • тепле молоко - 60 мл;
  • цукор - 150 г + додатково 1 ч.л.;
  • сир (9-18% жирності) - 250 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • розтоплене вершкове масло - 50 г;
  • ванільний цукор - 1 ч.л.;
  • сіль - 1/2 ч.л.

Приготування:

1) Вишню нарізаємо на більш дрібні шматочки, заливаємо бренді і відставляємо в сторону приблизно на годину. Кілька разів перемішуємо в процесі настоювання.

2) Готуємо опару. Для цього розчиняємо в теплому молоці дріжджі і 1 ч.л. цукру, додаємо 30 г борошна і перемішуємо до однорідності. Накриваємо і ставимо в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин, поки опара не збільшиться в об'ємі майже вдвічі.

3) Кладемо в миску сир, додаємо опару, яйця, цукор, розтоплене масло, ваніль і сіль. Збиваємо віночком до однорідності.

4) Додаємо вишню. Поступово додаємо борошно і замішуємо дуже густе липке тісто.

5) Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце підходити. Це може зайняти близько півтори години, тому що сирне тісто досить важке.

6) Тісто, що підійшло обминємо, ділимо на частини і кладемо в форми. Кожна форма повинна бути наповнена не більше ніж на 2/3, інакше паска "втече" в процесі випікання.

7) Ставимо форми в тепле місце і даємо тісту підійти протягом ще 45 хвилин.

8) Переставляємо в духовку, разігріту до 180 градусов та випікаємо до сухої зубочистки, близько 40-50 хвилин.

9) Готові паски прикрашаємо глазур’ю або посипаэмо цукровою пудрою.

Шоколадно-апельсинова паска

Інгредієнти для тіста та опари:

  • борошно – 320 г;
  • сухі дріжджі – 8 г;
  • молоко – 160 мл;
  • шоколад – 100 г;
  • апельсин – 1 шт;
  • вершкове масло – 150 г;
  • яйця – 1 шт;
  • сіль.

Інгредієнти для глазурі:

  • шоколад – 50 г;
  • вершкове масло – 25 г;
  • кондитерська посипка.

Рецепт приготування:

1) Приготуйте опару: розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте дві третини просіяного борошна, замісіть тісто і залишити підходити в теплому місці на годину. Але накрийте тісто рушником або плівкою.

2) Розтопіть шоколад на водяній бані. Очистіть апельсин та видавіть сік.

3) В опару всипте залишки борошна, додайте яйце, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, шоколад, апельсиновий сік і цедру. Замісіть тісто, накрийте рушником і залишіть ще на годину в теплому місці.

4) Розділіть тісто на частини та розкладіть у форми, змащені маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте паску близько 50 хвилин.

5) Приготуйте глазур: розтопіть шоколад разом з вершковим маслом, остудіть і полийте ним паску. За бажанням прикрасьте кондитерською посипкою.

Паска з сухофруктами та горіхами

Інгрідієнти для тіста:

  • Молоко - 175 мл
  • Вершки 12% - 175 мл
  • Дріжджі свіжі - 30 г
  • або дріжджі сухі - 10 г
  • Борошно - 900 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Олія соняшникова - 60 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Жовтки - 2 шт.
  • Цукор - 200 г
  • ваніль
  • сіль
  • Горіхи - 60 г
  • Сухофрукти - 125 г

Для глазурі:

  • Білки - 2 шт.
  • Пудра цукрова - 300 г
  • Сік лимона

Для прикраси:

  • Сухофрукти - 300 г
  • Горіхи - 100 г

Сухофрукти обирайте за вашим смаком. Переважно – це курага, ізюм, в’ялена вишня, клюква, чорнослив.

Як приготувати паску з сухофруктами і горіхами:

1) Сухофрукти для тіста залийте окропом і залишіть на 20 хвилин. Сухофрукти для прикраси теж залийте окропом, але через декілька хвилин злийте воду.

2) Подрібніть горіхи для тіста. Підігрійте молоко з вершками до температури 35-40 градусів. Змішайте дріжджі з цукром і вливайте трохи підігрітого молока.

3) Додайте 2 ложки борошна і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і залишіть на 15-20 хвилин.

4) У чаші міксера розбийте 3 яйця і додайте 2 жовтки, відокремивши їх від білків. Білки поставте в холодильник. Збийте яйця. Додайте цукор, ваніль і дрібку солі. Збивайте 5-6 хвилин.

5) Наріжте великі сухофрукти на дрібні шматочки. Коли дріжджі підійдуть, змішайте їх з молоком, що залишилося. Додайте туди просіяне борошно. Коли тісто почне збиратися в грудочку, додайте збиті яйця і перемішайте.

6) Розігрійте вершкове масло в мікрохвильовці і потроху заливайте в тісто. Додайте ще борошна, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж на оладки.

7) Влийте до нього олії та перемішайте лопаткою. Залишіть тісто в теплому місці для вистоювання. Коли тісто збільшиться в кілька разів, викладіть його на стіл, присипаний борошном.

8) Вимішайте тісто ще кілька хвилин. Змастіть велику глибоку ємність маслом і покладіть туди тісто. Висипаємо туди горіхи, сухофрукти та терту цедру апельсина.

9) Відправте тісто настоюватися в тепле місце на 30-60 хвилин. Після цього підняте тісто трохи треба осадити.

10) У форми для пасок ставимо тісто лише на половину. Відправляємо паски на 15 хвилин в духовку, розігріту до 50 градусів, щоб вони підійшли. Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо паски 30 хвилин.

11) Готовність перевіряйте зубочисткою – тісто не повинно бути мокрим.

Рецепт глазурі:

1) Вінчиком збийте білки з цукровою пудрою. Додайте сік лимона і перемішайте. Змастіть паски білково-лимонною глазур'ю.

2) Прикрасіть паски сухофруктами і цілими горіхами.

Який би ви не обрали рецепт, пам'ятайте головне!

Готувати паску треба тільки в хорошому настрої, тоді вона вийде бездоганною!

Смачної паски!

Схожі новини