0
0
Кнопка
UARU
+380 97 756 75 75
+380 97 756 75 75 +380 97 756 75 75
замовити двінок
Каталог товарів
Кабінет
  1. Кнопка
  2. Блог
  3. Як обрати холодильник

Як обрати холодильник

17:52 10 травня 2021
Як обрати холодильник

З чого почати і на що звернути увагу?

Перш ніж купити холодильник, необхідно заздалегідь вивчити широкий асортимент пропозицій на ринку і вирішити, які функції і можливості повинен мати ваш хранитель свіжих продуктів.
Продумайте місце де будите встановлювати холодильник, він не повинен заважати проходу, дверцята повинні вільно відкриватися і закриватися, біля місця установки повинна бути розетка.

Підбирати розміри необхідно з урахуванням розміру кухні і наявності вільного місця на ній. Високий холодильник не завжди кращий вибір, якщо ваш зріст нижче середнього, при виборі необхідно переконатися, чи комфортно діставати предмети з верхніх полиць, можливо буде зручніше віддати перевагу невисокій і неглибокій, але широкій моделі.


Розміри та обсяг

Таблиця стандартних розмірів холодильників:

Тип

Висота, см.

Ширина, см.

Глибина, см.

Міні 50-120 50-60 60
Середні низькі 130-150 50-60 60
Середні високі 150-180 50-60 60
Європейські 170-205 55-65 55-65
Side by side 170-190 До 100 60-80
Азіатські 160-180 55-80 55-65

Обсяг холодильника безпосередньо залежить від його габаритів: чим холодильник більше, тим він місткий.

Агрегат купується в залежності від кількості осіб, які будуть ним користуватися. Маленькій родині підійде невеликий холодильник місткістю до 200 літрів. Якщо є діти, потрібен холодильник на 350-400 літрів. У великій родині можливі варіанти Side by Side, так званий американський стандарт. Зручний у використанні і розміщенні продуктів. При наявності місця можна встановити або вбудувати будь-яку ширину і глибину об'ємом до 800 літрів.

Способи установки

Окремо стоячі. Це найпоширеніший варіант, холодильники «соло» бувають самих різних видів і розмірів. Для підключення необхідно виділити місце на кухні, не ближче, ніж півметра від радіатора опалення. Також варто витримати дистанцію до плити. Популярні бренди випускають пристрої в стилі хай-тек і ретро, ​​так що з вибором дизайну проблем не буде.

Вбудовувані. Дозволяють витримати єдину концепцію оформлення, монтаж здійснюється безпосередньо в кухонні меблі. Розрізняють частково вбудовані холодильники і моделі, фронтальна поверхня яких маскується спеціальною декоративною панеллю. Варто зважити плюси і мінуси такого рішення: для установки необхідно заздалегідь підібрати або виготовити на замовлення відповідний меблевий гарнітур.

Системі розморожування

Крапельна система розморожування

В такій системі розморожування на задній стінці холодильної камери і в морозильній камері намерзає іній або сніг. Якщо двигун зупиняється, то сніг тане і вода стікає в піддон. Така процедура повторюється постійно.

В морозильній камері сніг не встигає розморожувати повністю і поступово намерзає новими шарами.

Як правило, потрібно постійно стежити за кількістю снігу в морозилці і розморожувати вручну кожні 3-6 місяців.

No Frost

Ще їх називають холодильники сухої заморозки. Це через те, що випарник в такому холодильнику захований за стінкою в морозильній камері. Завдяки цьому на внутрішніх поверхнях холодильної шафи ніяких крапель і снігу. Усередині все сухе і ніякого льоду.
Холодильники з системою No-Frost не потрібно відключати, за вас все робить автоматика і це дуже зручно.

Гібридна, коли верх крапельний, а морозилка No-Frost
У цій системі розморожування поєднана крапельна система і система No-Frost. Якщо в холодильній камері крапельна система - наморожують іній, тане і стікає вода по задній стінці, то в морозильній камері реалізована система No-Frost - розморожування відбувається в автоматичному режимі.
Тут працюють переваги двох систем. У холодильній камері продукти не пересушуються і зберігається оптимальна вологість. А морозильне відділення не потрібно розморожувати, тому що працює автоматична система No-Frost.

Клас економічності холодильника

На економічність холодильника впливає безліч факторів, корисний об'єм холодильника, особливості використовуваної системи охолодження, якість теплоізоляції, наявність у холодильника додаткових функцій.

Всі холодильники відповідно до кількості споживаної ними енергії діляться на класи енергоефективності, та маркуються латинськими буквами від A до G.
Втім холодильників, які відповідають останнім класам, сьогодні у продажу знайти важко, проте з'явилися над економічні моделі, які маркуються значками A +, A ++ і
А +++.

Реальне споживання електроенергії залежить і від умов експлуатації - температури навколишнього повітря, завантаженості холодильника продуктами, частоти відкриттів двері.

Внутрішнє оснащення

У більшості сучасних моделей полки зроблені із загартованого скла і витримують навантаження до 30 кг. Також, радимо звернути увагу на наявність зони свіжості, в якій підтримуються оптимальна температура і вологість для зберігання різних продуктів. Ще краще, якщо таких зон буде кілька, адже умови зберігання, наприклад, охолодженого м'яса і овочів відрізняються - зберігати їх в одному боксі не вийде.

Різноманітність асортименту холодильників

Рівень сучасної промисловості дозволив наділити кожну одиницю даного виду побутової техніки цікавим дизайном, тому є можливість вибрати модель на свій смак.
Якому виробнику надати перевагу?
Indesit, Whirlpool, Gorenje, Beko, ATLANT, Samsung, Bosch, LG
Будь-який з перерахованих вище виробників холодильників прослужить вам довго.

Головне, щоб не помилитися з вибором холодильника, важливо врахувати деякі нюанси, про які ми написали в цій статті.
А повний асортимент холодильників можна переглянути тут.

Схожі новини